Til Menu  

Toyota Proace kåret som Årets Varebil 2017

Toyotas populære varebil Proace er netop kåret til Årets Varebil i Danmark 2017. Det skete i overværelse af transport-, bygnings, og boligminister Ole Birk Olesen ved åbningen af den store transportmesse Transport 2017 i Herning.
De danske motorjournalister har netop kåret Toyota Proace som Årets Varebil i Danmark 2017. Toyotas populære varebil sikrede sig den ærefulde titel i et felt af 16 kandidater, der talte både kassevogne, pick-up’er og ombyggede personbiler.
Men ingen kunne altså hamle op med Toyota Proace, der sammen med søstermodellerne fra Peugeot og Citroën vandt de danske motorjournalisters gunst.


En af årsagerne til, at Proace løb med titlen som Årets Varebil i Danmark 2017, er den store fleksibilitet både i form af størrelse, funktionalitet og ikke mindst motorkraft. Udover valget mellem fem forskellige motorer kan Toyota Proace nemlig fås i tre forskellige længder – heriblandt som noget helt særligt i en kompakt 4,6 meter lang udgave med 2,9 meter i akselafstand.


Det gør den til den korteste bil i den mellemstore varebilsklasse uden dog at give afkald på rummeligheden som følge af en smart opbygning af varerummet. Varerummet i den kompakte udgave måler 2,1 meter i længden og 1,6 meter i bredden og sluger hele 4,6 kubikmeter.
”Toyota Proace gør det rigtig godt og er bl.a. helt unik i den mest kompakte udgave, som er let at manøvrere rundt i byen og stadig kan laste langt over et ton. Samtidig er det muligt at tilkøbe de nyeste sikkerhedssystemer, hvilket klart er en overvejelse værd,” siger motorjournalist Carsten Teiner, der var med i juryen ved kåringen af Årets Varebil og har arbejdet med varebiler i næsten 40 år.


Motorjournalist Jess Ulrik Verge, der også var med i juryen, fremhæver bl.a. den høje oplevede kvalitet i kabinen i Toyota Proace, den gode kørekomfort og ikke mindst muligheden for at tilkøbe moderne sikkerhedsudstyr.
Netop sikkerhed er som altid højeste prioritet hos Toyota, hvorfor det også er muligt at tilvælge sikkerhedspakken Toyota Safety Sense, der i forvejen er kendt fra de fleste af Toyotas personbiler, og som bl.a. indeholder automatisk nødbremse, vejbaneassistent, vejskilteassistent og træthedsregistrering. Toyota Proace scorede da også maksimale fem stjerner i Euro NCAP’s skrappe sikkerhedstest.


Steen Bachmann, bilredaktør på Børsen og journalist på Bil Magasinet, havde Toyota Proace som sin favorit og begrunder sit valg på følgende vis:
”Det kan egentlig siges ganske enkelt. Effektive og sparsommelige motorer, og kort, mellem eller lang akselafstand til attraktive priser,” lyder det fra Steen Bachmann.


Med titlen som Årets Varebil i Danmark 2017 slår Toyota Proace sig for alvor fast som en særdeles kompetent arvtager efter den legendariske Toyota Hiace, der i en årrække blev den mest solgte varebil i Danmark.
Proace har således også fået en forrygende start på 2017 med mere end en fordobling af salget i årets første tre måneder sammenlignet med året før og placerer sig også salgsmæssigt blandt de mest populære varebiler i Danmark.

> Se alle detaljerne om Toyota Proace

For yderligere information kontakt venligst pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S på tlf. 44 85 04 19 eller anders.tystrup@toyota.dk.
Se og download billeder relateret til pressemeddelelsen på http://presse.toyota.dk.